Despre Fundatia Bega

Fundatia Bega: Viziune, Misiune, Obiective

Fundatia Bega este o organizatie non-profit, infiintata in anul 2006, cu sediul in Timisoara, str. Marasesti 1-3, judetul Timis. Fundatia Bega are drept scop conceperea, organizarea si desfasurarea de actiuni si activitati umanitare; organizarea de activitati culturale, editoriale si educationale; organizarea de activitati cu caracter sportiv; implicarea in activitati de interes general comunitar si urbanistic.

Viziunea noastra:
O Timisoara cu standarde inalte de viata si civilizatie.
De-a lungul timpului, Timisoara a fost locul unde au luat nastere idei, unde au fost concretizate proiecte, unde au avut loc evenimente cu puternica incarcatura istorica. Daca exista o mandrie de banatean, putem vorbi si despre o dragoste fata de oras.
Fundatia Bega exista pentru a veni in sprijinul dezvoltarii sociale, culturale, sportive si ecologice a orasului Timisoara

Misiunea:
Misiunea noastra este de a crea o comunitate puternica, de a sustine talentele si valorile, de a imbunatati calitatea vietii, de a cultiva spiritul de solidaritate si de a incuraja implicarea in comunitate.

Domeniile de actiune:
  • umanitar si social: prin conceperea, organizarea si desfasurarea de actiuni si activitati umanitare
  • educational : prin acordarea unei atentii sporite educatiei tinerilor timisoreni
  • cultural: prin organizarea si sustinerea unor activitati culturale
  • ecologic: prin implicarea in actiuni venite sa sprijine dezvoltarea durabila si grija fata de mediul inconjurator
  • sportiv: prin organizarea si sustinerea unor activitati si competitii cu caracter sportiv
  • urbanistic:  prin incurajarea proiectelor de realizare a infrastructurii, activitate depusa mai ales in procesul de reabilitare a cladirilor istorice si a monumentelor Timisoarei
Obiectivele noastre vizeaza:
  • realizarea si sprijinirea de actiuni umanitare, culturale si sportive
  • implicarea in actiuni destinate comunitatii, prin pastrarea unei legaturi stranse cu stakeholderii locali
  • crearea unei noi generatii de timisoreni educati si implicati in societate
  • cresterea gradului de cultura a timisorenilor