Contractul cu Timisoara - opinii

Am gasit recent pe blogul lui Horia Cristian urmatorul comentariu, referitor la semnarea Contractului cu Timisoara:

Azi, 10 noembrie 2008 , TIMISOARA, timisorenii, societatea civila, ONG-urile au lansat o provocare morala tuturor candidatilor pentru parlament: sa semneze “Contractul cu Timisoara”. Ce reprezinta contractul? Reprezinta un “angajament” scris din partea semnatarilor ca vor sprijini orice proiect pentru Timisoara, ca vor face tot ce la sta in putinta pentru a gasi finantare, si pentru a finaliza aceste proiecte.

Ca totul sa NU fie doar o vorbarie goala, in anexa se afla stipulate 7 poiecte importante pentru Timisoara, in care se regasesc toti timisorenii: - centura orasului - solutii pentru traficul din oras - restaurarea cladirilor vechi - modernizarea spitalelor - reluarea navigatiei pe Bega, reinfiintarea porturilor si ecluzelor - zona de sport si agrement in fiecare colegiu - infiintarea unei zone de protectie verde in jurul orasului. Ce s-a intamplat?
Unii au ales sa ignore apelul societatii civile, asa cum a facut PD-L, gasind mai apoi scuze de genul : “…nu am primit invitatia…” Altii, cum a fost PSD au preferat sa isi trimita reprezentatii care au crezut ca se afla la o intalnire electorala si sa isi prezinte CV-ul, si sa spuna ca e bun contractul, dar nu e bun, ca nu e de stanga, ca nu e de dreapta ca nu e nu stiu cum, ca il semneaza dar nu il semneaza…ca apoi sa stea imbufnati… Altii au spus ca nu e legal, sau ca forma trebuie schimbata…

Eu, Horia Cristian am semnat acest contract. Este un contract moral. Este o declaratie politica. Este o declaratie publica, scrisa, ca odata ales, sunt si voi ramane Timisoarean, ca voi fi mai intai timisorean, apoi roman, si in al treilea rand deputat. Este o declaratie publica ca voi face tot ceea ce pot ca votantii mei din colegiul 1 sa fie pe primul loc. Primarul este ales de un oras intreg. Deputatul de un sfert de oras, si este mai aproape de electori decat oricine altcineva.

Cine poate stii mai bine care sunt durerile si visele vecinilor sai? Deputatii si primarul fac o echipa. Asa cum fac echipa PNL si PNTCD in alianta pentru Timis. Deputatul stie durerile si visele alegatorilor si face legile potrivite. Primarul aplica aceste legi, alina durerile si face sa se implineasca visele. Acesta e esenta Contractului cu Timisoara.

Eu l-am semnat si l-am semnat cu concetatenii mei. Pentru ca asta e esenta votului uninominal. Alegi OMUL si nu partidul.